te lingi pe degete
blat:
Crema:
Glazura
Se separa albusurile de galbenusuri ,apoi se bat bine ,
cand sunt batute bine albusurile se pune zaharul apoi se mai bate putin dupa care se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula fara a se mai bate si se pune apa amestecata cu galbenusurile si faina si la final se pun, daca doriti sa schimbati culoarea blatului ,3-4 picaturi colorant rosu,si va iesi un blat roz
Se pune intr-o tava unsa (eu ung tava cu putin ulei si apoi pun folie de aluminiu ,se lucreaza mai usor)se pune compozitia de blat in tava si se da la cuptor
Intre timp se amesteca bine untul cu zaharul pudra ,pana devine spumos dupa care se pune cate putin din branza de vaca(atentie sa fie scursa bine altfel se taie crema)si se amesteca bine,
la final se pun stafidele
Cand blatul e copt se scote si se lasa la racit apoi se taie in doua si se umple cu crema de branza,iar deasupra de pune glazura din fanta
Glazura:
se pune 600 ml suc pe foc ,iar restul de 100 ml se amesteca cu praful de budinca sa se dizolve bine apoi se pune peste sucul din cratita si se amesteca bine la foc potrivit pana se face ca o budinca mai grosa,apoi se lasa putin sa se racoreasca , dupa care se pune peste blat si se intinde uniform
Daca doriti se poate decora cu cacao,zahar pudra,bombonele sau simplu
Se pastreaza in frigider 3-4 zile