Prajitura cu branza si crema de oua

de anca_rm in Prajituri, 2 Iun 2014 | 2592 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa , reteta a fost publicata de Corina ( un bucataras foarte drag mie ) si eu am facut-o de ceva timp .

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • · 350 g faina
  • · 150 ml lapte
  • · 25 g drojdie prospata
  • · 50 g unt
  • · 50 g zahar
  • · 1 ou
  • · un praf de sare
  • Pentru crema de branza:
  • · 500 gr branza de vaci
  • · 200 ml smantana
  • · 150 g zahar
  • · 1 plic zahar vanilat
  • · 3 oua
  • Pentru crema de oua:
  • · 5 oua
  • · 350 ml lapte
  • · 1 plic budinca de vanilie, caramel
  • · 150 g zahar
  • · 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si crema de oua:

Aluatul: Faina o cernem si o amestecam  cu sarea. Drojdia o punem intr-un pic de lapte caldut , impreuna cu o lingura de zahar si una de faina si se amestecam pana cand drojdia se dizolva. Laptele ramas il incalzim , punem zaharul si untul in el sa se dizolve. Toate se pun peste faina amestecata cu sarea si se framanta bine , cam 10 minute . Acoperim cu un prosop si punem aluatul la dospit intr-un loc caldut.

Crema de ou: Facem budinca conform instructiunilor de pe plic, singura diferenta este ca in loc de 500 ml lapte punem numai 350. Cand budinca este inca calduta punem in ea untul taiat cubulete si mixam pana cand se amesteca untul bine . Separam ouale , iar galbenusurile le incorporam unul cate unul in budinca deja amestecata cu untul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le amestecam si pe ele in compozitia de budinca , galbenus si unt.  Amestecam cu o spatula astfel incat sa fie cat mai pufoasa.

Crema de branza: Branza de vaci o amestecam cu smantana , zaharul si ouale . 

Pregatim o tava 20x30 sau rotunda de diametru 22 , cu pereti inalti ; o tapetam cu hartie de copt . Aluatul dospit il intindem cu sucitorul , dar sa ramana si peste marginile tavii cam 2 cm si il asezam in tava . Peste aluat punem crema de branza , si crema de oua.  Tragem marginile aluatului peste crème si dam la cuptor pentru 40-50 minute. La 180 grade .

 

 

TIPS-URI

1

daca doriti putem adauga stafide , coaja de portocala , merisoare etc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si crema de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ricotta si banane