Desert chec cu ciocolata

de MotanLaOale in Prajituri, 13 Ian 2021 | 5082 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 2 cani zahar
  • 2 cani lapte +50ml pentru topit ciocolata
  • 1 cana ulei
  • 3 oua
  • 4 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100g ciocolata amaruie
  • un praf sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu ciocolata:

Ciocolata cu 50ml lapte se topeste si se lasa la racit.

Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine.

Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in castron si se mixeaza bine.

Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza.

Rezulta un aluat moale care curge.

Se tapeteaza 2 tavi de chec cu ulei si faina.

Se toana 2/3 din aluat in cele doua tavi pastrand restul de aluat.

Aluatul pastrat se amesteca ciocolata topita si se pune in fiecare tava.

Se trece cu o scobitoare in zig zag pe suprafata tavilor pentru a forma un model.

Se introduce in cuptor 30-35 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand sunt frumos rumeniti se scot si se lasa la racit 10 minute.

Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Se poate orna cu zahar pudra sau glazura daca va place.

Eu l-am lasat simplu.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura amandina