Desert chec cu ciocolata

de MotanLaOale in Prajituri, 13 Ian 2021 | 4761 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 2 cani zahar
  • 2 cani lapte +50ml pentru topit ciocolata
  • 1 cana ulei
  • 3 oua
  • 4 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100g ciocolata amaruie
  • un praf sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu ciocolata:

Ciocolata cu 50ml lapte se topeste si se lasa la racit.

Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine.

Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in castron si se mixeaza bine.

Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza.

Rezulta un aluat moale care curge.

Se tapeteaza 2 tavi de chec cu ulei si faina.

Se toana 2/3 din aluat in cele doua tavi pastrand restul de aluat.

Aluatul pastrat se amesteca ciocolata topita si se pune in fiecare tava.

Se trece cu o scobitoare in zig zag pe suprafata tavilor pentru a forma un model.

Se introduce in cuptor 30-35 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand sunt frumos rumeniti se scot si se lasa la racit 10 minute.

Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Se poate orna cu zahar pudra sau glazura daca va place.

Eu l-am lasat simplu.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alb-Negru