"Retete festive de iarna"
Ciocolata cu 50ml lapte se topeste si se lasa la racit.
Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine.
Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in castron si se mixeaza bine.
Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza.
Rezulta un aluat moale care curge.
Se tapeteaza 2 tavi de chec cu ulei si faina.
Se toana 2/3 din aluat in cele doua tavi pastrand restul de aluat.
Aluatul pastrat se amesteca ciocolata topita si se pune in fiecare tava.
Se trece cu o scobitoare in zig zag pe suprafata tavilor pentru a forma un model.
Se introduce in cuptor 30-35 minute.
Se face testul cu scobitoarea.
Cand sunt frumos rumeniti se scot si se lasa la racit 10 minute.
Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.
Se poate orna cu zahar pudra sau glazura daca va place.
Eu l-am lasat simplu.
Pofta Buna!