Desert chec cu ciocolata

de MotanLaOale in Prajituri, 13 Ian 2021 | 6006 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 2 cani zahar
  • 2 cani lapte +50ml pentru topit ciocolata
  • 1 cana ulei
  • 3 oua
  • 4 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100g ciocolata amaruie
  • un praf sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu ciocolata:

Ciocolata cu 50ml lapte se topeste si se lasa la racit.

Intr-un castron se mixeaza zaharul cu ouale bine, bine.

Se adauga laptele si uleiul si se mixeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in castron si se mixeaza bine.

Se adauga si zaharul vanilat si se omogenizeaza.

Rezulta un aluat moale care curge.

Se tapeteaza 2 tavi de chec cu ulei si faina.

Se toana 2/3 din aluat in cele doua tavi pastrand restul de aluat.

Aluatul pastrat se amesteca ciocolata topita si se pune in fiecare tava.

Se trece cu o scobitoare in zig zag pe suprafata tavilor pentru a forma un model.

Se introduce in cuptor 30-35 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand sunt frumos rumeniti se scot si se lasa la racit 10 minute.

Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Se poate orna cu zahar pudra sau glazura daca va place.

Eu l-am lasat simplu.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Souffle de ciocolata