Prajitura cu branza de vaci si capsuni

de Lau in Prajituri, 23 Iun 2014 | 3688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 30 g cacao
  • 50 g ciocolata
  • Crema de branza
  • 400 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 albusuri
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Decor
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 plic gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si capsuni:

Blat - Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza, adaugam ciocolata rasa si amestecam. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor cca 10 min (cat prinde o crusta deasupra)

Intre timp pregatim Crema: albusurile le mixam spuma, adaugam 100 g zahar si mixam. In alt bol mixam branza cu oul si 100 g zahar, adaugam peste spuma de albusuri si amidonul, amestecam cu o lingura cu miscari usoare.

Scoatem tava de la cuptor si adaugam crema si nivelam. Eu am adaugat cate o lingurita de dulceata de capsuni si am amestecat putin cu o furculita.

Dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Decor-capsunile (spalate si fara frunzulite) se mixeaza cu blenderul, adaugam zaharul si apa. Punem cratita pe foc sa fiarba 2-3 clocote.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic. Turnam sosul peste prajitura si se da la rece cateva ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si prune