Prajitura cu branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 11 Oct 2012 | 8458 vizualizari

 

Cred ca stiti deja ca nu imi place sa fac risipa (adica sunt cam zgarcita :D). Cam asa s-a intamplat si de acesta data cu niste branza de vaci pe care o aveam in frigider. Astfel am gasit acesta prajitura la Edith si v-o recomand. Se face cat ai clipi, dar se mananca la fel de repede :).

 

INGREDIENTE

  • Compozitia 1:
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 320 g faina
  • 1 praf de sare
  • Compozitia 2:
  • 200 g branza de vaci
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

Incepem cu pregatirea primei compozitii. Mixam bine ouale cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi uleiul in fir subtire iar apoi laptele. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in compozitie amestecand pana se incorporeaza.

Pregatim apoi compozitia a doua. Mixam bine branza cu zaharul si oul. Adaugam coaja de lamaie si vanilia iar la final stafidele.

Amestecam bine cele doua compozitii iar amestecul obtinut il turnam in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem la foc potrivit ~30 de minte sau pana trece testul scobitorii. Prajitura va avea interiorul usor umed.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se portioneaza. Eu am pudrat-o usor cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua