O prajitura cu foi fragede care a facut senzatie in casa :))
FOILE :
UMPLUTURA:
FOILE :
Faina(300 gr) se pune in castron , se pune sarea, zaharul si praful de copt, se amesteca si se face gaura in mijloc.
Se pune smantana si oul, se omogenizeaza, se adauga si uleiul si se framanta pana obtinem un aluat care poate fi intins. Am mai adaugat inca 3 linguri de faina ca a fost prea moale.
UMPLUTURA:
Branza cu zaharul , esenta de vanilie si oul se mixeaza bine.
Se adauga grisul si se amesteca.
PREPARARE:
Se imparte aluatul in doua. Se pudreaza masa cu faina si se intinde foaia.Se pune foaia in tava (20x30) tapetata cu hartie de copt, se pune branza , iar deasupra iarasi punem poaie si intepam cu furculita din loc in loc.
Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40-50 min.
Se scoate si se lasa la racit pe gratar .
POFTA BUNA!!!
1
In loc de ulei se poate pune unt topit , sau untura.
2
Se poate pudra cu zahar pudra.