Prajitura cu bombite de branza si cocos

de La Ancuta in Prajituri, 23 Apr 2012 | 5719 vizualizari

 

Prajitura aceasta o am pe lista de "to do" de foarte multa si doar acum i-a venit randul. Mi-a placut combinatie de branza, cocos si cacao. Unde mai pui ca e si foarte aspectuoasa. O mai laud mult, sau v-am convins sa o incercati ? :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Bombite de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 2 galbenusuri
  • Sos de ciocolata:
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 pahar cu apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bombite de branza si cocos:

Blatul:
Mixam albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devine spuma lucioasa, ca pentru bezea.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom. Turnam apoi galbenusurile peste spuma de albus si amestecam usor.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o adaugam in compozitie, amestecand usor, pana se incorporeaza.

Pregatim apoi bombitele de branza:
Mixam branza impreuna cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare. La final adaugam amidonul si apoi nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza.

Cu mainile umezite formam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Turnam deasupra blatul de cacao si dam la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii (~25 de minute).

Pentru sosul de ciocolata amestecam cacaoa cu zaharul si apoi desfacem cu apa. Punem pe foc mic si lasam sa dea un clocot. In acest moment adaugam unul si mai lasam sa dea cateva clocote.
Lasam sosul la racit.

Dupa ce prajitura s-a copt turnam sosul de ciocolata deasupra si lasam sa se raceasca in tava.

Se portioneaza dupa racirea completa.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bombite de branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

La Ancuta 1

24.04.2012, 23:15

Simona, Mirela va multumesc

ada2605 1

03.05.2012, 19:56

E ceva de vis! Luni a fost prima intalnire, cred ca si in weekend repet povestea. E delicioasa, ai un mod deosebit de a prezenta retetele si retete minunte! Felicitari si multumesc!

La Ancuta 1

03.05.2012, 22:50

Ada ma bucur mult ca ti-a palcut Si eu iti multumesc pentru incredere si pentru cuvintele frumoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane