Prajitura cu bezea

de Miha in Dulciuri, 17 Mai 2009 | 11397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zeama lamaie
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 100 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 100 g nuca de cocos
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
 
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie,pana se formeaza turturi de bezea.

Se imparte spuma in 2 parti.Se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 100 grade sau la foc mic,cu usa cuptorului deschisa.

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si ciocolata si se pun pe baie de aburi,pana se ingroasa.Se lasa la racit,apoi se amesteca cu nuca de cocos si untul batut spuma.

Se umplu foile de bezea cu aceasta crema si se orneaza cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]