Daca tot am avut putin timp liber ,m-am gandit sa ma apuc de ceva dulce ,nu mi-a ieist prea aspectuos si sincer nici nu m-am chinuit prea mult ,dar foarte bun si racoritor :P
Pentru inceput se pregateste blatul ,separat se mixeaza albusurile ,dupa care intr-un alt vas se mixeaza galbenusurile cu zahar ,zahar vanilat,suc de lamaie si ulei ,pana devin spuma ,treptat se adauga faina si se incopropreaza bine ,dupa care si albusurile batute spuma ,se amesteca de jos in sus pana se obtine o compozite omogena.Se indinde intr-o tava dreptunghiulara,tapetata cu hartie ,se da la cuptor la 180° pentru un sfert de ora (pana se rumeneste).
Intre timp se pregateste crema. Laptele cu zahar vanilat si coaja de lamie se pun pe foc.Intr-un vas se amesteca ouale cu zahar si faina,sucul de lamaie si frisca lichida.Laptele cald se strecoara direct in vasul cu compozitia de ou ,se amesteca rapid si se pune totul din nou in oala ,se da la foc si se lasa la fiert,amestecand pana cand se obtine crema cu consistenta dorita .Se da la o parte si se transfera intr-un bol ,se amesteca cu unt ,se acopera cu folie de plastic si se lasa la racit.
Blatul obtinut se taie in trei parti,doua la fel si una mai mica ,se aseaza prima parte pe platou ,se insiropeaza cu putin suc din compotul de ananas ,se intinde primul start de crema de lamaie ,doua-trei felii de ananas taiate in bucati mai mici si doua linguri de frisca batuta ,se pune partea de blat mai mica se insiropeaza deasupra, se intinde crema de lamaie si bucati de ananas ,pe margini cu un sac posh se pune frisca astfel incat sa se ajunga la acelas nivel,se fixeaza si ultima parte de blat se insiropeaza si se inveleste totul in frisca se decoreaza dupa gust si se da la rece cateva ore.
Pofta buna!!