Fursecuri cu nuci

de ankyy in Prajituri, 21 Oct 2013 | 8030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt la temperatura camerei
  • un ou
  • 70 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 150 g faina
  • 100 g nuci
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • gem de prune (magiun)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuci:

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine o spuma si zaharul este in totalitate dizolvat.

Se adauga galbenusul de ou si se mixeaza pana la omogenizare.

Se adauga in ploaie faina, dupa ce am amestecat in ea praful de copt si praful de sare.

Rezulta un aluat moale si fin, usor de manevrat.

Intr-un bol se bate bine albusul cu o furculita, iar in alt bol se pune nuca macinata.

Se formeaza fursercurile in felul urmator: formam mai intai bile de aluat pe care le trecem prin albus si apoi le rostogolim prin nuca, pana sunt acoperite bine. Apoi asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt si apasam cu degetul in mijloc pentru a se forma o adancitura, unde asezam cu lingurita putin gem de prune. (Se poate folosi si alt tip de gem, dar sa fie ferm).

Se da tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade, pentru 10-15 minute, sau cat e nevoie in functie de cuptor, pana observam ca fursecurile s-au rumenit putin.

Se scot fursecurile pe un gratar si se lasa la racit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ovaz