Prajitura cremoasa

de ela in Prajituri, 18 Mai 2014 | 9991 vizualizari

 

este prajitura Mirelei,la care mi-a stat gandul multa vreme...eu am modificat putin cantitatile la blaturi...am facut-o de paste dar nu am apucat sa o postez

 

INGREDIENTE

  • FOI:
  • 6albusuri x2
  • sare
  • 1lingura zahar brun x2
  • 4linguri zahar alb x2
  • 60gr nuca cocos x2
  • 2linguri faina x2
  • CREMA:
  • 10galbenusuri
  • 10linguri zahar
  • 1lingura apa rece
  • 4linguri lapte
  • 400gr unt(cat mai gras 80 la suta grasime)
  • biscuiti simpli
  • 100ml cafea indulcita
  • 3linguri lichior cafea sau coniac,rom
  • GLAZURA:
  • 200gr ciocolata
  • 4linguri ulei
  • 50gr unt
  • 50ml frisca lichida
  • DECOR:
  • cocos
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cremoasa:

Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte.

Pregatim foile,pe rand:mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,iar la final cocosul amestecat cu faina cernuta in prealabil.Tapetam o tava de 25/35cm cu hartie de copt in care punem compozitia si dam la cuptorul preincalzit,cateva minute(cam 10),verificam cu scobitoarea.Procedam la fel si cu cea de a doua foaie.

Crema:

mixam galbenusurile cu zaharul cateva clipe,adaugam apa rece si mixam in continuare pana se albeste comopzitia si isi dubleaza volumul.Adaugam laptele si punem pe un vas la aburi,amestecand continuu cam 10minute,pana se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca.

Untul moale il mixam spuma si adaugam treptat,cate o lingura in compozitia de galbenusuri,mixand conitinuu.Aceasta crema o vom imparti in 3.

Topim ciocolata cu untul,frisca si la sfarsit adaugam uleiul si omogenizam bine.

Cafeaua o amestecam cu lichiorul sau ce avem.

Asamblam prajitura:o foaie de cocos,1/3crema,apoi biscuitii trecuti prin cafea,ciocolata topita.Dam la rece sa se intareasca si raceasca glazura,apoi intindem inca 1/3 crema,foaia de cocos in in final ultima parte de crema.Decoram cu cocos si ciocolata rasa,Dam la rece cateva ore.

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti zahar brun,puneti doar alb

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa