Am facut o prajiturica dulce, colorata si vesela asa cum suntem noi
Blat:
1. Mixati albusurile spuma cu putina sare timp de 5 minute.
2. Adaugam zaharul tos si cel vanilat, untul taiat in cubulete mixand in continuare pana amestecul se omogenizeaza.
3. Amestecam faina cu praful de copt si o presaram treptat deasupra albusurilor alternand cu laptele. Amestecati usor cu o lingura.
4. Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 C timp de 25 min sau pana cand trece testul scobitorii si se lasa la racit.
Jeleu:
1. Se curata perele si bananele si le pasam separat.
2. Se pun perele la fiert impreuna cu sucul de portocale, esenta de vanilie si zaharul. Se la 5-7 minute dupa ce incep sa fiarba, la sfarsit de adauga bananele si se lasa putin la racit.
3. Gelatina se pune la hidratat in 100 ml de apa rece timp de 10 minute, dupa care se incalzeste putin. Se adauga peste compozitia de pere.
4. Jeleul se pune peste blatul racit bine. Inainte sa-l adaugam, tapetam tava cu folie alimentara. Se lasa la frigider minim 2 ore.
Crema:
1. Intr-un bol inalt puneti 250 ml de lapte peste care adaugati continutul plicului impreuna cu 2 linguri de zahar.
2. Mixati timp de 2 minute la viteza mica apoi mariti viteza timp de 3 minute.
3 Crema rezultata se adauga peste jeleul de pere si se orneaza cu bomboane colorate.
Pofta buna!
1
Prajitura a fost facuta intr-o tava mare 25/35