Prajitura Claudia

de Sidy in Prajituri, 15 Oct 2011 | 7022 vizualizari

 

De ce Claudia ??? Pentru ca nepoata mea a vrut sa-i fac o prajitura buna cu fructe si...asta a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 1 budinca ciocolata
  • 2 budinci vanilie
  • 1 jeleu de capsuni pentru prajituri
  • 1 praf pentru frisca
  • 750 ml lapte
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 2 banane
  • 3 kiwi coapte
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura faina
  • 12 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Claudia:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare
Galbenususrile se mixeaza bine cu 5 linguri zahar pina isi dubleaza volumul apoi adaugam apa si cacaoa.Amestecam bine apoi punem praful de budinca de ciocolata si lingura de faina amestecata cu praful de copt.
La aceasta compozitie adaugam 1/2 albusuri batute spume, imvartim usor sa se amestece cu coca apoi adaugam si cealalata 1/2 si amestecam usor.
Intr-o tava punem hartie de copt ce o ungem cu putin unt apoi rasturman coca obtinuta si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade. Lasam sa se coaca 20-30 de minute pina facem testul cu scobitoarea.
Intre timp pregatim budinca din cele doua plicuri la care adaugam 7 linguri zahar si 600 ml lapte si procedam in continuare cum scrie pe pachetele de budinca.
Dupa ce este fiarta budinca o lasam sa se raceasca.
Frisca o preparam din 150 ml lapte si praful din plic respectand instructiunile de pe plic.
Cand toate s-au racit peste blat punem budinca iar deasupra fructele taiate.
Preparam jeleul conform instructiunilor si il punem peste fructe.
Lasam prajitura cateva ore la frigider apoi se poate taia si garnisi cu frisca.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Claudia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Denissa 1

16.10.2011, 20:02

arata foarte bine. nepotica ta e o fericita

mamaieelena 1

17.10.2011, 16:30

delicioasa

MIUTA 1

17.10.2011, 17:52

Tare buna,imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si fistic