Incet , incet,,,, am ajuns si la reteta cu numarul 400! Nu toate minunate, nu toate pe placul meu, insa toate facute cu dragoste si cu voie buna! Si totusi,,, sunt cateva ce as vrea sa fie sterse :) MAi ales datorita pozelor de prezentare... TRecand peste, va multumesc tuturor celor ce faceti posibila prezenta noastra aici. Si, ma refer la voi Bucatarasi dragi, vechi si noi, la voi cei ce faceti locul acesta mai frumos, mai primitor. VA pup cu drag!
Incepem prin a pregati compozitia pentru prajiturica: rupem ciocolata in bucati mici si o topim intr-un vas, alaturi de unt si zahar. Adaugam laptele si cacaoa, omogenizam totul si lasam pe foc aproximativ 5 minute dupa ce incepe fierberea (cat sa dea de cateva ori in clocot). Lasam compozitia sa se raceasca, dupa care ii adaugam galbenusurile, cele doua cani de faina (cernute la un loc cu praful de copt) si albusurile batute spuma. Adaugam coniacul si optional, esentele dupa gust, Omogenizam totul si turnam compozitia intr-un vas/tava uns/a cu unt. O coacem pana ce trece "testul scobitorii" :) (Eu am lasat-o putin mai moale, atat cat pe betiosor sa ramana cateva firimituri de compozitie, intrucat fiind fierbinte isi continua procesul de coacere si dupa ce am oprit cuptorul, acesta ramand fierbinte pentru o perioada).
Cat timp coacem prajiturica, pregatim glazura. Ciocolata o topim la foc mic, impreuna cu cele 50 gr de unt (si optional, zahar) . Adaugam frisca si fierbem pana ce crema se leaga usor. O pastram apoi intr-un loc racoros.
Prajiturica o lasam sa se raceasca in tava, dupa care o taiem dupa bunul plac, adaugam glazura si o pastram la rece maxim o ora inainte de servire.
Pofta buna!