Prajitura catifea

de Ramonica in Prajituri, 19 Oct 2010 | 19905 vizualizari

 

Reteta o am de la o fosta colega de munca, va spun ca e delicioasa.

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 gr nuci macinate
  • 125 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 50 gr nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • Mai avem nevoie de zahar pentru sirop
  • gem si ciocolata pentru decor.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura catifea:

Preparare blat:

Albusurile si galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pudra cca 10 minute. Se adauga faina si praful de copt si se mai mixeaza putin, apoi se adauga si nuca si se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.

Preparare crema:

Se fierb toate ingredientele pe baie de abur.

Dupa ce s-a copt blatul, se lasa sa se raceasca si se taie in doua. Se insiropeaza primul blat, se adauga un strat de gem un strat de crema, se adauga al doilea blat, se insiropeaza si el, si deasupra un strat subtire de crema. Eu am ornat cu ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura catifea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert foietaj cu scortisoara