pt. blat:
pt.decor :
pt.crema:
Se bat albusurile spuma ca de bezele.Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga usor in spuma de albus.Se amesteca praful de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie amestecand continuu dar usor.Se picura si uleiul si se amesteca bine.Daca aveti unt topit si racit e mai bine chiar.
Se separa intr-un castron cam jumatate din compozitie si se ameteca cu 2 linguri de cacao.
Se pregateste din timp cuptorul.
Se unge o tava cu putin unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna intai compozitia simpla apoi cu o lingurita asezati din loc in loc pe margine bulinute din compozitia cu cacao.
Dati la cuptor si nu umblati 15 minute apoi testati cu scobitoarea daca e facut blatul.
Cand e gata (nu ramane coca pe scobitoare) se stinge focul si se lasa pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa
Crema de vanilie se prepara cu lapte si oua astfel:Se freaca un galbenus cu 2 linguri de zahar si un plic zahar vanilat, se pune si esenta de vanilie si 2 linguri de faina sau amidon, eu am pus amidon. Se adauga laptele caldut se amesteca bine si se tine pe foc amestecand pana se ingroase ca o budinca.
Se taie blatul in 2 semicercuri , se umplu cu crema de vanilie si se suprapun.Deasupra mai punem un film subtire de crema de vanilie dupa care razuim ciocolata bicolora roz negru.Se lasa la rece putin si apoi se taie cuburi .Este foarte simplu de facut si haioasa cu bulinutele ei!