Pentru cine are albusuri ramase de la alte prajituri sau inghetate, iata reteta perfecta ca sa le folositi. Foarte aromata si simplu de facut :)
Amestecam faina cu 150 g de zahar si cu coaja de lamaie.
Daca aveti albusuri congelate, lasati-le sa se decongeleze la temperatura camerei, dar sa ramana reci, poate chiar sa mai fie cateva bucatele mici inghetate, pe care le zdrobiti cu o furculita.
Batem albusurile spuma, cu un praf de sare, iar cand se intaresc, adaugam zeama de lamaie. Dupa ce albusurile sunt tari, adaugam pe rand cate o lingura de zahar, continuand sa mixam, iar la sfarsit punem zaharul vanilat.
Peste albusuri presaram cate o lingura din amestecul de faina si amestecam cu o lingura, de jos in sus, pentru a pastra blatul foarte aerat.
Turnam jumatate din blat intr-o tava neunsa, iar cu o spatula sau un cutit spargem bulele de aer, daca exista. Restul il amestecam cu cele doua linguri de cacao si il turnam peste primul strat. Spargem bulele de aer si dam tava la cuptor, la 160 de grade, pentru 55 - 60 de minute. Dupa ce s-a racorit putin, cu ajutorul unui cutit desprindem blatul de pe peretii vasului si scoatem prajitura pe un platou.
1
este perfecta cu o cana de cafea