Un deliciu!
Blat:
Sirop:
Crema 1:
Crema 2:
Crema de frisca:
Decor:
Blat:
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare iar zaharul s-a topit. Am adaugat pe rand,laptele,galbenusurile si uleiul. Faina am amestecat-o cu praful de copt iar cacaua am amestecat-o cu nessul ,esenta de vanilie si putina apa pana a devenit ca o crema. Am adaugat peste compozitia de oua ,faina si crema de cacao amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 25-30 de minute(testul scobitorii) Am lasat blatul la racit apoi l-am taiat in doua. Am fiert apa cu zaharul si nessul aprox 5 minute. Am lasat siropul la racit apoi am adaugat esenta de rom.
Crema de ciocolata si mascarpone:
Intr-o craticioara am pus ciocolata cu frisca lichida pe foc mic amestecand continuu pana s-a topit complet ciocolata. Am lasat ciocolata la racit pana s-a intarit si a devenit cremoasa. Mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra 2-3 minute. Am adaugat lingura cu lingura din crema de ciocolata peste mascarpone mixand bine pana am obtinut o crema fina.
Am insiropat primul blat ,am pus crema de ciocolata si mascarpone si am nivelat bine. Peste crema am pus celalalt blat pe care l-am insiropat in prealabil. Am presat usor si am acoperit prajitura cu o folie. Am dat prajitura la rece peste noapte.
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte am portionat prajitura in bucati potrivite.(aprox 18 bucati)
Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare bucata. Am dat din nou prajiturile la rece pana s-a intarit glazura. Intre timp am preparat celalalte creme.
Crema de cafea si brandy:
Intr-un bol am pus laptele,frisca lichida,zaharul si praful de crema. Am mixat bine pana am obtinut o crema tare si pufoasa.
Crema de frisca:
Am mixat frisca lichida cu smanatana,mascarponele si zaharul pana s-a intarit . Cu ajutorul unui posh am spritat pe fiecare praijtura cate un mot generos de crema de cafea si unul de frisca.
Am decorat prajiturile cu boabe de cafea si le-am tinut la rece pana in momentul servirii.
1
Am folosit o tava de 35/25 cm