Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)

de anca_rm in Prajituri, 17 Sep 2013 | 6346 vizualizari

 

Reteta o am de pe un site maghiar , mi-a tradus-o o colega si este foarte buna .

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 180 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru crema de branza:

  • 500 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 gr gris
  • 200 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boci Szelet (vacuta patata):

Pornim cuptorul la 180 grade

Separam ouale , albusul de galbenus. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt.

Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devin cremoase, adaugam incet uleiul . Amestecam continuu. Punem si laptele .  Adaugam faina cernuta  si amestecata cu praful de copt , si cacao . Omogenizam bine.

Separat batem albusurile cu un praf de sare si punem peste restul compozitiei.

O tava cu dimensiune de 20x30 o tapetam cu hartie de copt si turnam in ea compozitia.

Pregatim crema de branza astfel :  branza  o maruntim bine , si o amestecam cu restul ingredientelor (zaharul , zaharul vanilat, oul , grisul si coaja de lamaie ) .

Cu ajutorul unei lingurite punem branza peste aluat , efectiv o aruncam acolo. Puteti sa puneti  branza in asa fel incat o felie de prajitura sa aiba o lingurita de branza ( trebuie sa iasa patata ca si o vacuta ).

Dam tava la cuptorul incalzit si o lasam pentru 30 minute .

Pofta Mare !!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy