Prajitura "Blana de urs"

de Denissa in Prajituri, 17 Ian 2013 | 10672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 315 gr zahar pudra
  • 255 gr faina
  • 6 linguri cu apa
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Pentru glazura:
  • 500 ml apa,
  • 30 gr zahar,
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri unt
  • Pentru ornat:
  • nuca macinata sau nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Blana de urs":

Se separa ouale.

Galbenusurile se freaca cu zaharul si apa apana devine o crema. Se adauga faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca usor cu compozitia de mai sus.

Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina.

Se coace in cuptorul incins pana trece testul scobitorii (circa 35-40 minute).

Se lasa sa se raceasca.

Iintre timp pregatim glazura din apa, zahar, unt si cacao.

Punem toate ingredientele intr-o craticioara incapatoare si se pun la fiert. Se fierb pana cand se leaga. Ne dam seama cand este gata daca punem o bobita de glazura intr-un pahar cu apa rece si nu se desface.

Blatul se taie in cuburi care se trec prin glazura apoi prin nuca macinata.

Se serveste dupa ce glazura s-a intarit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Blana de urs"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Denissa 1

27.01.2013, 08:07

Alinutza

Merisor 1

27.01.2013, 08:44

Ce buna-i blana ta de urs!!

Denissa 1

27.01.2013, 09:12

Merisor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]