O prajitura delicioasa, usor de realizat, preluata de pe blogul Laurei Laurentiu
Punem pe foc zaharul si apa, lasand sa clocoteasca pana se leaga bine siropul. Adaugam nucile macinate, amestecand bine pentru omogenizare.
Luam cratita de pe foc si adaugam biscuitii macinati si rahatul taiat bucatele mici. Amestecam bine, adaugam si untul, pudra de vanilie si amestecam in compozitie pana cand se topeste untul complet. Impartim compozitia in doua, iar intr-una incorporam 2 linguri de cacao.
Intr-o tava captusita cu folie alimentara intindem uniform compozitia simpla, fara cacao, peste care intindem compozitia cu cacao, folosindu-ne de degetele unse usor cu ulei.
Lasam prajitura la frigider pentru o ora, timp in care se va intari bine, apoi o rasturnam si indepartam folia alimentara.
Cele 100 g ciocolata menaj se topesc si se amesteca cu 2 linguri de frisca lichida si cu 1 lingura de ulei. Obtinem o glazura pe care o intindem pe suprafata prajiturii, ajutandu-ne de un cutit cu lama lata.
Cand glazura s-a intarit, portionam prajitura dupa preferinte, cu ajutorul unui cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte.
1
Cantitatea de biscuiti poate varia in functie de tipul acestora. Important este sa obtinem un aluat nelipicios, pe care sa-l putem modela cu usurinta.
2
Pudra de vanilie se poate inlocui cu orice fel de esenta, in functie de preferinte.