Prajitura Amandina

de MIUTA in Prajituri, 11 Feb 2012 | 12452 vizualizari

 

Iubesc prajitura Amandina!Fiul meu o adora!
Am ales sa fac aceasta prajitura deoarece este ciocolatoasa,pufoasa,moale,aromata,cu o crema fina de matase,perfecta pentru a ne pierde pentru cateva clipe capul si sa ne ridicam deasupra norilor.....glumesc.
Va invit pe toti la o prajitura delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 200 g zahar tos
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • CREMA
  • 4 galbenusuri
  • 400 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • o fiola esenta de rom
  • SIROP
  • 50 g zahar tos
  • 100 ml apa
  • 2 plicuri capuccino de rom
  • o fiola esenta de rom
  • GLAZURA
  • o glazura de caramel Dr.Oetker
  • o glazura de ciocolata Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Blatul:se mixeaza foarte bine albusurile, se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusurile, apa si uleiul. Se mixeaza foarte bine. La sfarsit se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se toarna intr-o tava pregatita cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 minute. Se scoate si se lasa la racit.

Crema:untul trebuie lasat in bucatarie cu cateva ore inainte sa-l folosim. El se va mixa foarte bine cu galbenusurile. Se adauga zaharul pudra si cacao. Se mixeaza iar la sfarsit se pune esenta de rom. Crema se da la rece.

Siropul: se fierbe apa, zaharul, esenta si capuccino un minut. Se lasa la racit.

Glazura: se face conform instructiunilor de pe plic dar se pregateste doar atunci cand prajitura este asamblata. Am ales sa combin ciocolata si caramel deoarece iese o combinatie foarte buna.

Blatul racit se taie in doua. Insiropam jumatatea de blat, punem crema si pe urma celalalt blat. Insiropam si acest blat. Punem glazura peste prajitura si o dam la frigider pentru o ora. Cand o servim putem sa-i facem un mot de frisca.

E delicioasa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (42)

irena 1

22.02.2012, 17:34

Excelenta !

laviniaticu 1

11.04.2012, 15:47

una din prajiturile mele preferate

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 08:57

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Amandina