Prajitura Alba ca Zapada

de miremirc in Prajituri, 6 Mar 2011 | 10899 vizualizari

 

INGREDIENTE

3 Foi :

  • 500 g faina
  • 3 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 6 lg ulei
  • 3 lg lapte
  • 1 lgt praf de copt
  • un varf de cutit sare

Crema :

  • 500 ml lapte
  • 2 lg faina
  • 275 g zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 250 g margarina

Glazura :

  • 3 lg zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Ptr. foi :
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pudra, apoi adaugam uleiul si laptele; in aceasta compozitie turnam pe rand si mixam cam 400 g faina amestecata cu praful de copt si sarea; framantam cu mana si mai adaugam faina pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de pe maini .
Din acest aluat formam 3 bulgarasi, pe care ii intindem cu sucitorul pe masa presarata cu faina. Coacem cele 3 foi pe rand pe fundul unei tavi, unse cu ulei si tapetata cu hartie de copt, de dimensiunea tavii de la aragaz.(33*50 cm) sau daca aveti tava mai mica se pot coace 4 foi (27*34).Fiecare foaie se coace cam 7 minute, dar trebuie verificat pentru ca se ard foarte usor; foile sunt coapte cand devin aurii.

Ptr.crema :
 Intr-o cratita punem pe foc laptele cu faina si amestecam pana se ingroasa ca sa nu se prinda de cratita; dupa ce s-a ingrosat ( are consistenta laptelui batut )mai lasam inca 5 minute pe foc si dam deoparte sa se raceasca .
(ca sa nu se formeze cocoloase, in faina turnam pe rand putin cate putin din lapte si amestecam bine ).
Margarina la temperatura camerei o mixam spuma cu zaharul pudra si o amestecam cu compoztita racita de mai sus; dam pe razatoarea mica jumate din coaja de la lamaie si o adaugam la crema obtinuta; stoarcem lamaia si sucul il adaugam la crema, amestecand sa se omogenizeze.


Ptr.asamblare :
Foaie-crema-foaie-crema-zahar pudra amestecat cu zahar vanilat ( presarat cu strecuratoarea de inox ).

Foile la inceput sunt tari, dar a doua zi se inmoaie si sunt perfecte de taiat si de servit :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura felie de lapte - Desertul preferat al copiilor