Prajitura Adriana

de silvi0ara in Prajituri, 5 Aug 2010 | 15064 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  •  6 oua
  • - 6 linguri apa
  • - 12 linguri zahar
  • - 10 linguri faina
  • - 2 linguri cacao
  • - o priza sare
  • - ½ lingurita esenta de rom
  • - ½ lingurita praf de copt
  • Crema
  • 250 de gr de lapte dulce
  • - 1 plic praf de spuma pentru deserturi de la Dr.Oetker
  • - 200 ml lapte dulce
  • - 1 plic gelatina pudra de la Dr.Oetker
  • - 250 gr de frisca lichida de la Milli
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 2 linguri zahar
  • Glazura
  • 250g ciocolata neagra
  • - 3 linguri frisca lichida
  • - 50g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Adriana:

Blat:

Albusurile se bat spuna tare impreuna cu apa si se adauga zaharul in ploaie. Galbenusurile se adauga pe rand,peste albusuri. Se pune faina amestecata cu cacao, praful de copt si praful de sare, in ploaie, amestecand usor de jos in sus. Se adauga esenta de rom.  Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pergament, se baga la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute. Pentru siguranata se face testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina se pune la inmuiat in 200 ml lapte caldut, cat sa se dizolve gelatina. Separat se pune 250 ml lapte si plicul de praf de spuma pentru deserturi, 2 plicuri zahar vanilat si 2 linguri zahar, se amesteca bine cu mixerul, apoi se adauga gelatina topita, se amesteca din nou. Frisca se bate bine si se adauga peste laptele cu gelatina,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la rece pentru 30-40 de minute.
Peste blat se aseaza crema, se intinde uniform, apoi se toarna glazura de ciocolata

Glazura:

Ciocolata se topeste in frisca lichida, atentie sa nu fiarba, apoi se adauga untul. Cat este inca calduta se toarna peste crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Adriana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscotti cu ciocolata