Prajitura Acoperis (casuta)

de Ionutza in Prajituri, 26 Dec 2011 | 11357 vizualizari

 

O prajitura care nu lipseste de pe masa familiei de sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 250 gr zahar
  • 50 gr untura
  • 600 gr  faina
  • 3 ling miere
  • 5 ling lapte
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita amoniac
  • Crema:
  • 1 litru lapte
  • 3 budinci vanilie
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 RAMA (250 gr margarina)

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Acoperis (casuta):

Se amesteca toate ingredientele pt foi,faina se pune putin cate putin,pe urma se framanta.Compozitia se imparte in 2.Din prima parte se fac 2 foi care se intind pe fundul unei tavi si dupa ce s-au asezat se taie in 3 parti pe lungime.Se coc la foc potrivit fiind atenti datorita foilor subtiri.Se procedeaza la fel si cu cea dea doua foaie.Se obtin 6 foi lunguiete.

In a doua compozitie se pun 2 linguri mari de cacao si se fac 12 bastonase lungi care se coc tot pe fundul tavii.

Pt crema fierbem cele 3 budinci de vanilie intr-un litru de lapte FARA ZAHAR si se lasa sa se raceasca complet.Separat se freaca margarina bine cu zaharul pudra.Cand s-au racit complet cele 2 compozitii se amesteca si se umplu foile.

Din cele 2 foi impartite in 3 cea din mijloc se pune pe o tava,se pune un strat de crema,3 bastonase,iar un strat de crema,2 bastonase,crema si deasupra inca un bastonas care se acopera si el cu crema.Cele 2 foi ramase se ung putin cu crema si se pun pe margine.Sper ca pozele va vor ajuta.

POFTA BUNA! :)

TIPS-URI

1

Optional se poate glazura si adauga cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Acoperis (casuta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

gaby_duceag 1

28.12.2011, 11:58

cred ca-i buna

Lau 1

06.01.2012, 15:58

una

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu crema de lamaie si biscuiti