O prajitura care nu lipseste de pe masa familiei de sarbatori.
Se amesteca toate ingredientele pt foi,faina se pune putin cate putin,pe urma se framanta.Compozitia se imparte in 2.Din prima parte se fac 2 foi care se intind pe fundul unei tavi si dupa ce s-au asezat se taie in 3 parti pe lungime.Se coc la foc potrivit fiind atenti datorita foilor subtiri.Se procedeaza la fel si cu cea dea doua foaie.Se obtin 6 foi lunguiete.
In a doua compozitie se pun 2 linguri mari de cacao si se fac 12 bastonase lungi care se coc tot pe fundul tavii.
Pt crema fierbem cele 3 budinci de vanilie intr-un litru de lapte FARA ZAHAR si se lasa sa se raceasca complet.Separat se freaca margarina bine cu zaharul pudra.Cand s-au racit complet cele 2 compozitii se amesteca si se umplu foile.
Din cele 2 foi impartite in 3 cea din mijloc se pune pe o tava,se pune un strat de crema,3 bastonase,iar un strat de crema,2 bastonase,crema si deasupra inca un bastonas care se acopera si el cu crema.Cele 2 foi ramase se ung putin cu crema si se pun pe margine.Sper ca pozele va vor ajuta.
POFTA BUNA! :)
1
Optional se poate glazura si adauga cocos.