Inca nu sunt un bucataras atit de priceput incit sa fac un tort insa propun niste eclere delicioase...reusita garantata....
reteta o am de la doamna Lauralaurentiu...si ii multumesc mult.altfel niciodata nu as fi incercat sa fac eclere....
Se toarna apa si uleiul intr-o craticioara si se pun pe foc. Se adauga si sarea. Cand amestecul da in clocot se adauga faina toata in acelasi timp si se amesteca bine (eu am folosit mixerul) pana cand compozitia arata ca o mamaliguta consistenta. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se adauga cate un ou. Este important sa nu se adauge urmatorul ou pana cand cel anterior nu a fost bine absorbit in aluat. Dupa ce am adaugat toate ouale aluatul va trebui sa aiba o consistenta cremoasa.
Cuptorul se incinge la 210 grade celsius.
Cu ajutorul posului se formeaza eclere care le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt. Intre eclere trebuie lasat loc deoarece ele vor creste mult in cuptor. Pot fi forma lunguiata dar si rotunde.
Tava se introduce in cuptorul incins in prealabil desigur la cele 210 grade celsius ,in partea superioara a cuptorului. In primele 10 minute nu se deschide cuptorul.
Cand au crescut si s-au rumenit putin la suprafata (la mine a durat 15 minute), se deschide cuptorul si se muta tava in partea inferioara a cuptorului, reducind temperatura la 170 grade. Se coc in continuare pentru inca 15-20 minute.
Cand sunt gata se scot, se taie pe lungime si se umplu cu ce doreste fiecare. Eu de aceasta data am folosit frisca.
POFTA BUNA !