Eclere (pentru sarbatoritii SF.ANDREI)

de - Andreea - in Prajituri, 29 Noi 2011 | 6227 vizualizari

 

Inca nu sunt un bucataras atit de priceput incit sa fac un tort insa propun niste eclere delicioase...reusita garantata....
reteta o am de la doamna Lauralaurentiu...si ii multumesc mult.altfel niciodata nu as fi incercat sa fac eclere....

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 1 virf de sare
  • 125 gr faina
  • 4 oua
  • umplutura la alegere(eu am preferat frisca)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere (pentru sarbatoritii SF.ANDREI):

Se toarna apa si uleiul intr-o craticioara si se pun pe foc. Se adauga si sarea. Cand amestecul da in clocot se adauga faina toata in acelasi timp si se amesteca bine (eu am folosit mixerul) pana cand compozitia arata ca o mamaliguta consistenta. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit se adauga cate un ou. Este important sa nu se adauge urmatorul ou pana cand cel anterior nu a fost bine absorbit in aluat. Dupa ce am adaugat toate ouale aluatul va trebui sa aiba o consistenta cremoasa.

Cuptorul se incinge la 210 grade celsius.

Cu ajutorul posului se formeaza eclere care le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt. Intre eclere trebuie lasat loc deoarece ele vor creste mult in cuptor. Pot fi forma lunguiata dar si rotunde.

Tava se introduce in cuptorul incins in prealabil desigur la cele 210 grade celsius ,in partea superioara a cuptorului. In primele 10 minute nu se deschide cuptorul.

Cand au crescut si s-au rumenit putin la suprafata (la mine a durat 15 minute), se deschide cuptorul si se muta tava in partea inferioara a cuptorului, reducind temperatura la 170 grade. Se coc in continuare pentru inca 15-20 minute.

Cand sunt gata se scot, se taie pe lungime si se umplu cu ce doreste fiecare. Eu de aceasta data am folosit frisca.

POFTA BUNA !

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere (pentru sarbatoritii SF.ANDREI)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata