Prajitura " 1 MAI ! "

de adasev12 in Prajituri, 2 Mai 2012 | 8418 vizualizari

 

am numit-o asa fiindca am facut-o ieri , pt ziua de 1 mai si fiind combinata si recombinata, nu avea nume...si mi s-a parut potrivit sa-i zic asa...doar ca din motive mai mult sau mai putin obiective, nu am reusit sa o postez ieri....ma intelegeti...doar a fost 1 mai!!!!!

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 6+3 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 3 lg iaurt de fructe de padure
  • un praf de copt
  • 3 lg cacao amara

crema 1:

  • 150 g unt
  • 125 g zahar pudra
  • 1 vanilina
  • un plic de 90 g de panna cotta cu topping de fructe de padure
  • 300 ml lapte
  • o lg amidon
  • sucul de la o portocala
  • coaja de la o portocala
  • o ciocolata cu lapte
  • 50 ml lapte

crema 2:

  • 2 iaurturi de fructe de padure de 125 g fiecare
  • 200 ml frisca( eu folosesc gata indulcita)
  • 5 g gelatina foaie

sirop:

  • 300 ml apa
  • 3 lg cu varf de zahar
  • 3 lg coniac napoleon

decor:

  • 2 portocale rosii
  • 1 ciocolata cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " 1 MAI ! ":

Blatul:

Ouale se separa. galbenusurile se freaca spuma cu 6 lg de zahar , pana se topeste zaharul si ouale devin albicioase.

Albusurile se bat spuma cu alte 3 lg de zahar. In galbenusurile frecate se adauga uleiul si se mai freaca putin , apoi cacao, apoi iaurtul si mai apoi albusurile spuma

Se omogenizeaza bine.

La sfarsit se adauga faina, lg dupa lg, in care am adaugat si praful de copt.

Amestecam usor cu lingura de lemn. se captuseste cu hartie de copt o tava( eu am folost de 25 / 30 cm) si se unge cu ulei hartia, apoi se toarna compozitia . se coace la 180 grade, cuptorul fiind preincalzit.

Se lasa cam 35-40 min.

Crema 1:

Untul se freaca spuma cu 125 g zahar pudra. Se stoarce o portocala apoi si se adauga in unt, cate o lg odata, se amesteca dupa fiecare lg, sa nu se taie .

Se adauga apoi si coaja rasa.

Plicul de panna cotta se prepara cu 300 ml lapte, conform instructiunilor de pe pachet.

Imediat ce se ia de pe foc se dizolva in ea o lg de amidon si se da la rece.

Cand s-a racit complet panna cotta se adauga in crema de unt, cate o lg pe rand, amestecandu-se cu grija sa nu taiem crema.

Blatul il taiem in doua dupa ce s-a racit ( a iesit mai tare, asa ca am folosit sirop din belsug) .

Punem pe platou jumatate de blat si insiropam bine.

Siropul l-am facut amestecand pe foc apa cu zaharul pana la dizolvare, apoi am lasat la rece si am adaugat coniacul.

Se intinde crema de unt peste blat, se lasa 2 lg deoparte din crema.

Ciocolata se topeste cu 50 ml lapte apoi se lasa la rece cat sa fie suportabila pt crema, adica sa nu o taie, si se toarna apoi peste aceasta.

Se netezeste cat de cat si se pune al doilea blat.

Se lasa la rece apoi pana se face crema 2.

Crema 2:

Intai se pune foaia de gelatina la hidratat cu putina apa rece, cat sa o acopere putin.

Eu am lasat direct in congelator vreo 10 min ca mi-era cu graba, apoi se pune la foc mic doar sa se incalzeasca, fiindca se va topi imediat.

Se racoreste putin si apoi se amesteca bine cu cele 2 iaurturi de fructe de padure.

Se lasa deoparte si se bate frisca spuma tare, apoi se amesteca frisca in iaurt, cate o lg pe rand.

Se omogenizeaza bine . se scoate prajitura de la rece si se insiropeaza si blatul 2 bine de tot apoi se toarna crema 2 deasupra.

Se lasa la fel 2 lg si din ea, pt decorul final.

Se portioneaza prajitura, in 12 bucati .

Se curata bine portocalele, se taie felii si se pune o felie pe fiecare bucata.

Cealalta ciocolata se topeste  cu putin lapte si se lasa la racit.

Se toarna apoi peste bucatile de prajitura , la intamplare.

Resturile de la cele 2 creme se amesteca si cu un pos se pune cate un mot pe fiecare bucata.

Se da la rece macar 2 ore.

Eu de obicei fac prajiturile/ torturile se seara, pta doua zi.

La servit se mai orneaza cu toppingul de la panna cotta.

Pofta buna!

Care doriti, poftiti si serviti, ca mai am.

Pup si o zi buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " 1 MAI ! "" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa cu mure si frisca