Desert negresa cu visine si ciocolata

de stefy_a in Prajituri, 5 Mai 2019 | 2185 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava de 24x35cm :
  • 300 g visine
  • 7 oua
  • 500 g faina
  • 130 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 300 ml ulei
  • 60 g cacao
  • un plic praf de copt - 10 g
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • sucul lasat de visine – la mine au iesit vreo 30 ml
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 20 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu visine si ciocolata:

Se scot samburii de la visine, si visinile se pun la scurs intr-o sita – sucul lasat de visine il strangeti pentru ca il folosim la final.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga uleiul in ploaie si se amesteca foarte bine. Se adauga si laptele, iar apoi faina putin cate putin amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt.

Se amesteca cu o lingura de jos in sus pana la incorporarea totala a fainii. 

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si peste ea se adauga visinele.

Se da tava la cuptor la 175 grade C, pentru 35-45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca si se pregateste sosul de ciocolata.

Intr-o craticioara se pune sucul lasat de visine si se incalzeste pe foc. Cand incepe sa fiarba, se stinge focul si se adauga ciocolata si untul. Se amesteca bine pana la topirea acestora – rezulta un sos dulce acrisor foarte bun.

Se taie negresa in patratele si se torna sosul peste ea in tava, avand grija ca sosul sa patrunda printre taieturi.

Se lasa prajitura cateva ore la frigider si se serveste cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune si mascarpone