Mi-au cerut pentru cina ceva usor si fara grasimi si nu mi-a trecut altceva prin cap decat sa umplu niste piept de pui cu legume si ciuperci.
Sper sa fie multumiti.
Am taiat pieptul de pui im cate doua bucati fiecare si le-am facut cate o adancitura pe mijloc. L-am spalat si l-am lasat la scucrs. Intre timp am curatat usturoiul, l-am pisat si l-am amestecat intr-un bol cu uleiul de masline(2 linguri am pus) si condimentele pentru carne de pui si am freat putin ca la maioneza. Am uns cu aceasta compozitie fiecare bucata de piept apoi l-am dat la frigider intr-un vas acoperit pana am facut compozitia de umplut.
Pentru umplutura am tocat toate legumele marunt cu ciupercile si le-am pus la inabusit intr-un vas cu ulei de masline si putina apa. Am lasat vasul pe foc pana s-au patruns bine toate, apoi am asezonat cu sare piper cimbru si oregano, am ridicat de pe foc si am pus amestecul intr-o sita la scurs si la racit.
Dupa racire am amestecat un ou in compozitie si am umplut cu aceasta portofelele din piept de pui.
Am pus fiecare portofel in folie de staniol, apoi intr-un vas de yena si am dat la cuptor cam 40 minute la 180 grade. Dupa acest timp le-am scos din staniol, le-am asezat intr-o tava si le-am mai lasat 10 minute la cuptor neacoperite.
Ca garnitura am pregatit un piure simplu de cartofi.
1
se pot prinde cu scobitori si pune direct in tava unsa.