Am facut aceasta placinta ptr prima oara si mi-a iesit super! O recomand celor care le place dulce de tot!!!!!
Amestecam iaurtul cu praful de copt si lasam deoparte 5 min, pana incepe sa se umfle. Batem la mixer la nivelul puternic ouale cu zaharul, uleiul, coaja de porocale si vanilia pana cand se dizolva zaharul si devine o compozitie spumoasa. Apoi turnam incet iaurtul amestecand cu o lingura in compozitia de oua. Luam pe rand cate o foaie de placinta, o rulam pe lung si o strangem putin cu pumnul apoi le rulam ca o floare si punem intr-o tava unsa cul ulei. asa procedam cu toate foile dar sa nu le punem foarte inghesuite, le lasam lejer, apoi le lasam cateva ore la temperatura camerei cateva ore pana se usuca foile. Turnam compozitia incet ajutati de o lingura sau polonic peste fiecare floare sa intre bine printre foile de placinta apoi turnam ce a mai ramas in toata tava. Punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr 30 min.
Ptr sirop, amestecam toate ingredientele si punem la fiert cam 15 min.
Lasam sa se raceasca si placinta dar si siropul inainte de a-l turna!!!! sa fie caldut! Puneti intai jumatate din sirop si lasati peste noapte sa se imbibe in placinta si a doua zi incalziti putin siropul ramasa si il turnati incet iar peste placinta.
1
Atentie, nu trebuie sa fie fierbinte nici siropul si nici placinta!
2
Folositi aceiasi cana (ceasca ) ptr masurat la toate ingredientele!!!