Porc Sichuan

de AndrutzaP in Porc, 24 Oct 2016 | 6534 vizualizari

 

Imi place mancarea chinezeasca, aia din restaurantele cu specific. Vorbeste lumea ca mancarea din China este cu totul altfel,k dar...pana ajung acolo, o voi consuma pe asta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 3 cm ghimbir
  • 300 g legume congelate ("chinezesti")
  • 25 g urechi de lemn
  • 5 linguri sos se soia
  • 3 linguri ulei
  • supa de porc (facuta in casa sau dintr-o jumatate de cub concentrat)
  • sare, piper
  • un varf de lingurita anason
  • coriandru (3-4 boabe strivite sau un varf de degete de coriandru uscat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc Sichuan:

Incepem prin a hidrata urechile de lemn in apa fierbine. Trebuiesc lasate la hidratat aproximativ 30 minute.

Carnea de porc o taiem fasii lungi de 2-3 cm si o amestecam bine cu jumatate din cantitatea de sos de soia.

Intr-o tigaie wok punem la incins jumatate din cantitate de ulei. Calim usturoiul zdrobit si ghimbirul tocat marunt. Adaugam apoi carnea si o prajim pentru 7-8 minute. Scoatem carnea pe o farfurie si, in aceasi tigaie, calim ceapa tocata julienne in restul de ulei. Adaugam apoi legumele, urechile de lemn hidratate si carnea prajita (in aceasta ordine, cu 1-2 minute intre fiecare). Punem peste supa de porc, sosul de soia ramas si condimentele.

Mai lasa pe foc cateva minute, pana se leaga si gata.

Servim cu orez fiert simplu sau cu taitei de orez.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Carnea sa nu aiba grasime, altfel va strica reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Sichuan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc in lapte de cocos si orez cu fasole rosie