Porc Orezat

de ionix in Porc, 24 Sep 2009 | 5937 vizualizari

 

reteta este o adaptare dupa reteta lui Miha, piept de pui umplut cu orez (http://www.bucataras.ro/retete/1938/piept_de_pui_umplut_cu_orez.html)..
mii de multumiri lui Miha... tzuc!

 

INGREDIENTE

O sa scriu exact cantitatile pe care le-am folosit eu. Pentru umplutura:
  • o ceapa alba
  • o ceapa rosie
  • o cana de orez
  • o rosie
  • 1 morcov mare
  • o telina mica
  • pasta de gogosari (aici poti pune si 1 ardei sau gogosar rosu dat pe masina de tocat)
  • praf de chili, sare
  • 2-3 linguri ulei
Pentru porc:
  • cca 1 kg de muschi sau spata de porc, depinde ce ai prin casa
  • 2-3 linguri unt 
  • oregano, cimbru, chili, sare.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc Orezat:

Porcul se taie bucati ca pentru snitele(a se vedea in poza) si se bate bine cu un  pana se aplatizeaza. Se unge cu unt si se condimenteaza cu chili, oregano, cimbru si sare. Bucatile se pun intr-un castron, se acopera cu folie alimentara si se dau la frigider pana terminam d efacut umplutura.

 

La umplutura:

Cepele se toaca marunt si se pun la calit in uleiul incins. Se toarna peste cepe morcovul si telina date pe razatoarea mica. Apoi se pune pasta de gogosari si rosia taiata cubulete mici. Se adauga orezul spalat bine,  o cana  de apa calda, sarea ci chiliul.  Se lasa umplutura la foc mediu  pana absoarbea apa. Orezul n-o sa fie fiert inca.

Se ia umplutura de pe foc si se lasa cca 5 minute  sa se raceasca foarte putin.

Se pune pe fiecare bucata in parte, se aseaza pe o tava mica sau o cratita unsa cu unt cat sa incape toata carnea. Se pun cam 3 linguri de ulei peste carne, 3 catei de usturoi, oregano si putina apa iar apoi se da la cuptor, care a fost in prealabil incins.

Se serveste cald.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand bati carnea trebuie sa pui peste ea niste folie alimentara de plastic si sa fie fundul , pe care bati carnea, un pic umed. Aceste lucruri se fac pentru a nu se rupe carnea fasii.

2

Carnea se unge cu unt pentru fragezire.

3

Umplutura nu se raceste, in acest caz, pentru a nu opri procesul de fierbere a orezului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Orezat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

24.09.2009, 15:51

multumesc Oana... intr-adevar e o mancare agreata mai mult de partea masculina... hehehe dar eu am papat haha

rivka 1

24.09.2009, 15:52

pai da la asta m-am gandit si eu ionix ca fiind carne de porc mai grasa nu sunt asa uscate...cred si eu ca sunt bune, si nici nu mai trebuie garnitura o salata langa si gata.

ionix 1

24.09.2009, 15:58

daaaaaaaa Rivka... si nici nu muncesti prea mult ... fata de alte retete asta e buna si scurta, plus ca poti folosi orice fel de carnita doresti...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel umplut