M-am declarat intotdeauna un mare fan al mancarurilor asiatice si pentru faptul ca sunt executate simplist in viziunea mea dar si pentru modul grozav in care se imbina aromele intr-un singur preparat. Vazusem ieri o emisiune in care un celebru bucatar (care a invatat sa gatesca intr-un restaurant al lui Jamie Oliver) gatise acest preparat si il prezenta ca pe o mancare rapida,de strada,pe mine m-a cucerit acest preparat, si desi am facut cateva schimbari la el..totusi am pastrat ideea de baza.
Carnea taiata cubulete se condimenteaza cu sare,piper si 5 spices,apoi se prajeste cateva secunde la foc foarte mare,doar cat sa se rumeneasca frumos.Am scos apoi carnea pe un servet de hartie,am facut un aluat din 1 ou,faina si bere,am luat fiecare bucatica de carne si am trecut-o prin acest aluat si am pus-o din nou in wok la foc iute,pana cand aluatul a prins o crusta aurie.Dupa ce toate bucatile de carne au fost prajite,le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat 7 minute la cuptorul incins pentru a deveni si mai crocante.
Sosul:In wok am pus o lingura de ulei vegetal pe care l-am incins bine,am adaugat apoi ceapa verde si ardeiul iute taiate si le-am lasat 1-2 minute,am adaugat peste ele sosul de stridii,sosul de soia,ketchup-ul,zaharul si otetul si le-am mai lasat 2 min.La sfarsit am pus intr-o cescuta 1 lingurita amidon de porumb si apa cat sa il acopar,am amestecat bine si am pus amidonul in wok peste sos pentru a-l ingrosa putin. Am mai lasat sa dea 1 clocot si am oprit focul.
Pentru acest preparat am ales o garnitura de orez simplu fiert in apa cu sare,cuisoare si anason insa el se potriveste foarte bine si cu taitei de orez.
Pofta mare!