Porc cu ghimbir

de Pelagie in Porc, 3 Mar 2011 | 8175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 lg ulei
  • 300 g carne porc taiata fasii subtiri
  • 3 catei usturoi presati in carne
  • Se pune ½ cutie bere
  • 1 lg Sos soia
  • 1 lg ulei
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu (pentru a da si mai multa culoare recomand si unul verde daca aveti)
  • 1 ceapa mare
  • 3 cm ghimbir ras, se pune treptat
  • 1 lg sos soia

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu ghimbir:

Carnea de porc se taie felii foarte subtiri, se prajeste putin in ulei, se adauga usturoiul si bere din cand in cand, cat sa fiarba inabusit timp de 25-30 minute.La sfarsit se adauga 1 lingura de sos de soia. Se cauta sa se prepare astfel incat sa ramana putin sos la sfarsit. (daca este nevoie mai completam cu bere sau apa)

Legumele se taie felii subtiri, se calesc in ulei amestecand mereu la foc rapid timp de 5 minute (aceasta metoda este cunoscuta sub numele de stir fry). Ghimbirul dat prin razatoarea mica se pune spre sfarsit, astfel incat sa mai fiarba impreuna 2-3 minute)

Cand carnea este gata, se pun impreuna la cuptor intr-un vas incins in prealabil (de preferat este un vas metalic gros, sa sfaraie cand se adauga sosul) in ordinea: carne, legume, sos, timp de 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]