Polonice oltenesti

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2010 | 6270 vizualizari

 

reteta asta mi-a aparut in Practic in bucatarie anul trecut dar acum am repetat-o fiind oua fierte din belsug!

 

INGREDIENTE

  • ardei gras rosu
  • verdeata-marar, patrunjel
  • 2 oua fierte
  • 3 carnati
  •  cascaval moale gras
  • 1 ceapa rosie mare cu un pic de codita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Polonice oltenesti:

Se fierb ouale (daca nu aveti ramase de la sarbatori) apoi se dau pe razatoarea mica.Se amesteca cu cascavalul ras si se face o pasta.

Apoi se frig carnatii , se scurg bine , se despica pe mijloc si se scoate carnea tocata din ei.Se ia o cantitate din pasta de ou cu cascaval se pune in causul palmei si la mijloc se pune carne din carnati.Se modeleaza 4 astfel de mingiute care apoi se tavalesc prin tocatura de verdeata si respectiv de ardei rosu.Se fac cate 2 din fiecare.

Apoi se taie usor ceapa nu foarte adanc in 4 parti si se scoate cu grija fiecare ''polonic'' cu codita cu tot.In polonice punem migiutele de ou umplute cu carne de carnati.

Se orneaza cu picaturi de ketchup si o frunza de patrunjel

Daca ti-a placut reteta noastra "Polonice oltenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sylvia 1

12.04.2010, 22:44

Excelenta prezentare

nadina73 1

13.04.2010, 00:38

am gasit ceva dar am zis ca nu mai stiu saitul este tot in foaie de ceapa rosie dar brocoli buchetele popcorn facut la cuptor si apoi pus in foaie de ceapa rosie si este decorat cu o felie de lamaie,stiam ca am vazut ceva in foaie de ceapa rosi si de acea mi-am amintit cand am vazut la tine, fiindca mia placut mult cum arata,probail sa fi fost si ce spui tu reteta ta eu nu contest ce spui tu ,posibil sa fi vazut reteta ta sau cea cu brocoli ,sincer imi pare tare rau,eu cand am timp intru si de obicei la marea majoritate a retetelor scriu 2-3 cuvintele dar daca te derenjeaza ...........linistita nu mai sriu nimic ,multa bafta in continuare

epurasha2bb 1

13.04.2010, 08:48

Sylvia multumesc frumos!
Nadina nu m-am suparat pe tine, ce ai? decat eram curioasa, cum am si zis.Daca mai scrii sau nu e alegerea ta, eu te astept cu drag. multumesc pentru aprecierile de pana acum, ma bucur ca ti-a placut ce am prezentat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv simplu