Poienita cu ciuperci

de Criss in Salate, 3 Dec 2010 | 7617 vizualizari

 

Cand am facut prima data aceasta salata am fost dezamagita de rezultat. Ma refer la gust si nu la aspect. Totusi m-am gandit sa refac aceasta salata, fara sa respect reteta originala si sa aduc unele modificari. Ei, de data asta alta viata....Mult mult mai buna la gust.

 

INGREDIENTE

  • -300 g ciuperci
  • -3 cartofi fierti in coaja
  • -morcovi (pe care eu i-am fiert in supa de gaina)
  • -2 oua fierte tari
  • -3 fire ceapa verde (doar coditele verzi)
  • -patrunjel verde (n-am gasit in piata si n-am mai pus)
  • -cascaval
  • -sunca de curcan
  • -maioneza de casa din
  • 1 galbenus de ou,
  • 1 lingurita mustar
  • 100 ml ulei
  • -200 ml smantana
  • -sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poienita cu ciuperci:

Ciupercile se curata si se pun la marinat in apa cu sare, piper, putin otet, ulei de masline, usturoi si o foaie de dafin. Le-am tinut asa vreo doua ore dupa care le-am fiert aproximativ 10 minute in aceeasi apa.

Intr-un vas se pune folie alimentara. Se aseaza ciupercile, peste ciuperci si printre ele se pune ceapa verde si patrunjelul (eu n-am avut). Peste ele se aseaza un strat de cartofi rasi pe razatoarea mare si se sareaza. Tasam cu lingura fiecare strat , sa fie cat de cat compact si sa arate bine "tortuletul". Peste cartofi se repartizeaza uniform un strat de maioneza amestecata cu smantana. Peste maioneza se pune cascaval ras pe razatoarea mica si sunca pe care eu am dat-o pe razatoarea mare dar se poate si taia cubulete. Peste sunca din nou punem un strat de maioneza amestecata cu smantana, apoi inca un strat de cartofi rasi si apoi ouale date pe razatoarea mica. Peste oua se pune ultimul strat de maioneza, apoi morcovii rasi pe razatoarea mare. Tasam cu lingura, apoi acoperim cu folie alimentara si punem in frigider minim 2 ore. Eu am lasat peste noapte si abia dimineata am rasturnat salata.

A iesit un adevarat deliciu. Cu siguranta am sa repet mult mai des reteta aceasta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata cu cartofi dulci