Toamna...este un spectacol al culorilor...al gustului...a recoltelor bogate...a miilor de frunze cazute parca pregatite sa imbrace pamantul pentru serile reci ce vin...a zilelor de sarbatoare langa un vin bun si un must dulce si aromat...a gutuilor cu puf galben ca de pui...a placintelor cu mere sau dovleac abea scoase din cuptor...
M-am gandit toamna aceasta sa va invit la o plimbare in poiana...in poiana cu ciuperci :X
Reteta am preluat-o de la Miha : https://www.bucataras.ro/retete/poiana-cu-ciuperci-2502.html ... cu mici modificari la ingrediente si decor :)
Retete inspirate de toamna !
Pentru salata:
Pentru decor :
Punem la fiert pieptul de pui in apa cu sare. Cand a fiert, il scurgem bine de apa si il tocam marunt. La fel procedam si cu branza ... o tocam marunt.
Cartoii si morcovii ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert, ii tocam marunt.
Ciupercile le curatam de pielita.
Tocam marunt ceapa, patrunjelul si castravetii murati.
''Imbracam '' o forma cu folie alimentara. Asezam mai intai ciupercile, apoi acoperim cu ceapa si patrunjel, facem apoi un strat de cartofi si intindem un strat cu jumatatea de cantitate de maioneza.
Continuam cu un strat de morcovi, apoi un strat de branza, un strat de mazare, un strat de piept de pui, un strat de castraveti murati si incheiem cu un strat din maioneza ramasa.
Acoprim cu folie alimentara si dam la frigider pentru cateva ore.
Inainte de a servi, indepartam folia alimentara, asezam o farfurie si cu o miscare rapida intoarcem salata.
Decoram vasul cu patrunjel si ciupercute realizate din branza ( piciorusul ciupercii), jumatati de rosii ( pentru palarioare) si branza pentru punctele de pe palarioare.
Animalutele din decor nu sunt comestibile :) dar au fost ideea copiilor pentru a crea o poiana adevarata :) :X
Pofta buna!
1
Galbanino poate fi inlocuit cu cascaval ( asa cum a folosit Miha)
2
Robiola cu branza proaspata.