Reţeta am găsit-o pe blogul Adinei Ciocalău ,,www.mitinitta.blogspot.com,,căreia îi mulţumesc. E o reţetă simplă şi foarte gustoasă. Doar că mie nu mi-au crescut aşa de mult ca originalele. Uneori mai dau vina şi pe cuptor. Să le încercaţi!
Se prepară aluatul : într-un castron încăpător se zdrobeşte drojdia, iar deasupra se toarnă laptele călduţ Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 5 minute,după care se adaugă făina cernută, sarea, zahărul, uleiul şi gălbenuşul. Se frământă aluatul şi se lasă la crescut.
Se prepară umplutura : se rade fin telemeaua şi se amestecă cu smântâna lichidă, piper şi mărar.
Aluatul crescut se întinde în foaie groasă pe masa înfăinată , se întinde jumătate din umplutură, apoi se împachetează de două ori, apoi se întinde din nou cu sucitorul şi se pune ce-alaltă jumătate de umplutură repetând procedeul de împachetare. Dacă foaia a crăpat la întins şi a ieşit umplutura, se mai adaugă puţină făină şi se mai frământă un pic. Se întinde foaia de 1 cm şi se taie sub forma dorită.
Se tapetează tava de aragaz cu hârtie de copt, apoi se pun pogăcelele la crescut unele lângă altele pentru 15 minute. Se ung cu albuş bătut , deasupra se presară brânza rasă şi se dă tava la cuptorul preîncălzit pentru cca.25 -30 de minute.
Poftă bună!
PS. Eu am modificat puţin cantităţile unor ingrediente faţă de reţeta originală.