Poale-n brâu

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 20 Feb 2013 | 10644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 100 g untură sau unt.
  • 300 ml lapte,
  • 50 g drojdie proaspătă,
  • 4 gălbenușuri,
  • 150 g zahăr,
  • 1/2 linguriță sare,
  • coaja de la 1/2 lămâie,
  • 2 linguri esență vanilie.

Umplutură:

  • 400 g brânză de vaci,
  • 2 gălbenușuri,
  • 50 g smântână,
  • 30 g griș,
  • coaja de la 1/2 lămâie.

Uns:

  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brâu:

Cernem făina. Încălzim ușor laptele. Dizolvăm drojdia în lapte, adăugăm 3 linguri de făină și amestecăm bine. Lăsăm să crească până se dublează volumul. Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, sarea și esența de vanilie. Adăugăm drojdia crescută, coaja de lămâie și făina. Frămâtăm bine. Încălzim ușor untura sau untul și turnăm câte puțin peste aluat, apoi frămâtăm în continuare. Se lasă la crescut 40-60 minute în funcție de căldura din cameră.

Pregătim umplutura. Brânza de vaci se amestecă cu cele 2 gălbenușuri, cu grișul fiert și răcit, cu smântâna și coaja de lămâie. Pe un blat de bucătărie uns cu puțin ulei, întindem aluatul și-l tăiem în pătraturi de 10x10cm. Punem câte o lingură de umplutură în mijloc și aducem colțurile opuse unul peste altul. Se pun într-o tavă unsă.

Batem bine un gălbenuș cu o lingură de zahăr și ungem bine plăcințelele. Se încinge cuptorul la 150 grade C. Se dă tava la cuptor. După 10 minute mărim focul la 180 grade C.  Se lasă până se rumenesc frumos deasupra. Se lasă la răcit în tavă și se pudrează cu zahăr înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brâu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

Doralinda 1

16.05.2013, 08:50

Ce bune sunt!! Au trecut la favorite! In curand, le vine randul!

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 21:25

foarte bune

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi