Platou de toamna

de Ancutsa in Porc, 17 Sep 2018 | 2914 vizualizari

 

În weekend am pregătit un platou de toamnă cu ruladă de porc cu cârnaţi grill, alături de mere şi cartofi copţi şi am servit alături de castraveciori muraţi. Ai mei au fost încântaţi.

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de porc
  • 4 cârnaţi grill
  • Puţin ulei
  • 6 cartofi mari
  • 3 mere
  • o linguriţă amestec mirodenii: cimbru, cimbrişor, oregano, boia dulce, rozmarin
  • 3 pahare apă
  • 1 pahar vin alb
  • Castraveciori muraţi de casă
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou de toamna:

 

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie în patru porţii. Se umple fiecare felie de carne cu câte un cârnăcior pentru grătar, care se înţeapă din loc în loc, apoi se rulează. Se prind cu scobitori. Se aşază ruladele într-o tavă în care am pus un strat subţire de ulei. Se presară mirodenii şi sare, după gust, apoi se adaugă un pahar cu apă şi un pahar cu vin alb, se dă la cuptor cam 30 de minute la foc iute, să se rumenească un pic.

Între timp, se spală şi se curăţă cartofii şi merele, cartofii se taie pe lungime, în mai multe feliuţe, iar merele felii mai groase.

Se scoate tava, se întorc ruladele pentru a se rumeni şi pe partea cealaltă. Se adaugă merele şi cartofii. Se presară şi peste ele sare şi mirodenii şi se mai adaugă apă, apoi se continuă coacerea la foc iute, până se rumenesc toate.

 

Timp de pregătire: 15 min

Timp de coacere: aprox 2h

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/platou-de-toamna-cu-rulada-de-porc-mere.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci