Placintele de cartofi

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2009 | 10783 vizualizari

 

O garnitura foarte rapid si deosebita.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce sau iute, dupa preferinta
  • cimbru
  • 2 linguri cu cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele de cartofi:

Cartofii se curata, se spala, apoi se taie rondele foarte subtiri. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aranjeaza placintelele de cartofi, suprapunand cate 5 feliute de cartofi, ca si tiglele, dand forma rotunda.

Uleiul se incinge, apoi se pune usturoiul taiat marunt si se caleste 30 de secunde, pana devine putin auriu. Se lasa putin la racorit, apoi se ung cartofii cu ajutorul unei pensule.

Se condimenteaza dupa gust si se prsara deasupra cascavalul ras. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, cam 20 de minute, pana incep sa devina aurii.

Noi i-am mancat cu snitelele crocantoase a la Miha :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu prosciutto ceapa si smantana