Placintele de cartofi

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2009 | 12245 vizualizari

 

O garnitura foarte rapid si deosebita.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce sau iute, dupa preferinta
  • cimbru
  • 2 linguri cu cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele de cartofi:

Cartofii se curata, se spala, apoi se taie rondele foarte subtiri. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aranjeaza placintelele de cartofi, suprapunand cate 5 feliute de cartofi, ca si tiglele, dand forma rotunda.

Uleiul se incinge, apoi se pune usturoiul taiat marunt si se caleste 30 de secunde, pana devine putin auriu. Se lasa putin la racorit, apoi se ung cartofii cu ajutorul unei pensule.

Se condimenteaza dupa gust si se prsara deasupra cascavalul ras. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, cam 20 de minute, pana incep sa devina aurii.

Noi i-am mancat cu snitelele crocantoase a la Miha :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

Tort Pina Colada (cu ananas)

de RODIMUR 8

pe 01.09 la 15:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane cu cascaval ras