Placintele cu pui

de Oana in Pui, 11 Oct 2017 | 7563 vizualizari

 

Placintelele cu pui, cremoase in interior si aromate, servite alaturi de o salata, pot fi o alternativa delicioasa pentru un pranz consistent.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 200 ml apa
  • un cub de drojdie de 25 gr
  • 1 lingurita zahar

Umplutura:

  • 1 piept pui
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei kapia
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri alune
  • 2 linguri sos de rosii
  • sare, piper
  • busuioc, oregano proaspete sau uscate, dupa gust
  • 200 gr crema de branza
  • 1 ou batut pentru uns si seminte de susan pentru presarat deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu pui:

Pentru inceput pregateste aluatul. Freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Amesteca faina cu sarea, pune uleiul si amesteca cu o lingura pana obtii mici firimituri, apoi adauga drojdia si apa. Framanta aluatul pana devine elastic si lasa-l apoi sa creasca, acoperit cu un prosop, cam jumatate de ora, pana pregatesti umplutura.

Toaca ceapa si usturoiul marunt, ardeiul gras cubulete si pieptul de pui cuburi mici sau da-l prin masina de tocat carne. Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l la incins, apoi adauga ceapa si usturoiul si lasa-le la inmuiat. Pune carnea si amesteca pana se evapora apa lasata si puiul este gatit. Adauga ardeiul rosu si mai lasa sa se inabuseasca putin. Pune sucul de rosii, apoi alunele si la final crema de branza si amesteca bine. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper, busuioc si oregano apoi lasa compozitia sa se raceasca.

Presara putina faina pe masa si rastoarna aluatul, apoi intinde-l cu un sucitor pana obtii o foaie de 0.5 cm grosime. Taie-l apoi in patrate de 10 cm.

Pune o lingura de umplutura in fiecare patrat si pliaza aluatul deasupra, obtinand un triunghi. Preseaza bine marginile cu o furculita si muta placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-le cu oul batut si presara deasupra semintele de susan.

Coace placintelele la 180 de grade C, cam 30-40 de minute, pana se rumenesc deasupra. Sunt delicioase atat reci, cat si calde!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

11.06.2018, 15:42

bune!

Bucataras 1

11.06.2018, 16:36

Cleme

Panacris 1

11.06.2018, 16:41

Macris sau coriandru Cleme! Bune placințelele, dar cam expirate ) trebuie repetată rețeta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de pui umpluta cu legume si carne tocata de porc