aluatul este ca cel de la aperitive, i-am adugat esenta :D
este un desert fara zahar... are doar zahar vanilat :D
Preparare aluat:
Incepem prin a face maiaua. Cateva linguri cu apa calduta se pun peste drojdia cu zahar. Se presara putina faina si se lasa la dospit. Faina o punem intr-un vas iar in mijloc punem untul moale si praful de sare. Framantam untul cu faina si turnam, putin cate putin, maiaua. Adaugam si esenta de vanilie. Cantitatea de apa trebuie sa fie suficenta cat sa-ti iasa un aluat nelipicios. Vasul se acopera cu un prosop si se da la dospit, circa o ora.
Cat timp sta de dospit pregatim merele coapte:
Taiem feliute de mar, nu foarte subtiri. Pe o tabla sau o tigaie incinsa, punem merele la copt putin. Nu lasam mai mult de 6-8 minute. Scoatem feliile de mar pe o farfurie si presaram cate putin zahar vanilat peste ele, nu mai mult de un pliculet pe toate feliile.
Dupa ce a crescut aluatul, intindem o foaie pe o planseta curata. Decupam cu un pahar niste cerculete de aluat. Pentru fiecare placintute trebuie sa avem cate doua cerculete de aluat. Pe unul din cerculete punem o feliuta de mar copt, ungem pe margini cu ou batut, pui celalalt cerculet peste si presezi marginile cu o furculita. Repeti actiunea cu fiecare doua cerculete de aluat, placintuta.
Se preincalzeste cuptorul. Placintutele se aseaza pe o tava in care am pus hartie de copt. Ungem placintutelecu ou batut si dam la cuptor. Lasam la foc mediu pana se rumenesc frumos. Se scot pe o farfurie, pudram zahar vanilat si servim.
Pofta buna!