Placintele cu branza crema

de Bucataras in Prajituri, 17 Mar 2014 | 9408 vizualizari

 

De obicei, cand facem o placinta, nu folosim un singur fel de branza. Rar se intampla asta si numai atunci cand facem una sarata pentru noi, cei mari si o insotim cu un pahar cu vin. ;) De cele mai multe ori insa, pe langa putina branza telemea mai adaugam si o branza dulce si niste stafide, mai pe gustul copiilor. Am incercat de data asta o combinatie noua de branzeturi: dulci si cremoase, iar rezultatul a fost pe placul tuturor.

 

INGREDIENTE

  •  2 foi de aluat de placinta
  • 1 cutie branza mascarpone Delaco
  • 1 cutie Ceva fin pufos
  • 1 cutie Ceva fin cremos
  • 4 oua
  • 3-4 linguri de stafide
  • 5-6 linguri zahar brun
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 galbenus pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza crema:

 Am lasat aluatul la dezghetat.

Intr-un castron am amestecat branzeturile cu ouale, zaharul, stafidele si esenta de rom.

Am taiat patrate de aluat, iar in mijlocul fiecaruia am pus cate o lingura de branza. Pentru ca branza este usoara ca o crema am impachetat imediat placintelele, ridicand colturile patratelor.

Am uns cu ulei doua tavi de aragaz, am pus hartie de copt pe fiecare tava si am asezat in ele placintelele, pe masura ce le-am format.

Am uns fiecare placinta cu galbenus de ou si am pus tavile in cuptor pana s-au rumenit usor pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine