Placinte negre cu pleurotus la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2014 | 4055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cub drojdie
  • 50 gr. faina de in
  • 3 linguri seminte de in
  • 100 gr. faina de ovaz
  • 200 gr. faina 650
  • 200 ml apa calduta
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar tos
  • sare dupa gust
  • 250 gr. ciuperci pleurotus
  • un praf de nucsoara
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte negre cu pleurotus la cuptor:

Punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lingurita de zahar si putina sare.

Amestecam pana devine drojdia lichida.

Adaugam semintele de in, faina de in si cea de ovaz, punem putina apa calduta si amestecam.

Turman restul de apa calduta, faina de tip 650, framantam aluatul iar la final adaugam uleiul.

Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit cca 30 minute in loc ferit de curenti.

Ciupercile pleurotus se spala, se taie bucati,apoi se trec prin robot pana obtinem o pasta.

Punem 2 linguri de ulei in tigaie la incins, adaugam ciupercile maruntite, presaram sare si piper dupa gust, prunem un praf de nucsoara si calim ciupercile pana scade toata apa. Lasam la racorit.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul preincalzim cuptorul la 180 grade.

Impartim aluatul in 6 parti egale.

Fiecare parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, ungem un strat de ciuperci sotate pe jumatate din suprafata aluatului, acoperim cu partea neunsa, lipim marginile aluatului cu furculita si asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem cu apa placintele, presaram sare si seminte de in, apoi dam tava la cuptor si coacem placintele folosind functia de coacere cu ventilatie. (25 minute,180 grade).

Dupa ce s-au ciopt le scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca putin si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte negre cu pleurotus la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasta de pate