Punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lingurita de zahar si putina sare.
Amestecam pana devine drojdia lichida.
Adaugam semintele de in, faina de in si cea de ovaz, punem putina apa calduta si amestecam.
Turman restul de apa calduta, faina de tip 650, framantam aluatul iar la final adaugam uleiul.
Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit cca 30 minute in loc ferit de curenti.
Ciupercile pleurotus se spala, se taie bucati,apoi se trec prin robot pana obtinem o pasta.
Punem 2 linguri de ulei in tigaie la incins, adaugam ciupercile maruntite, presaram sare si piper dupa gust, prunem un praf de nucsoara si calim ciupercile pana scade toata apa. Lasam la racorit.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul preincalzim cuptorul la 180 grade.
Impartim aluatul in 6 parti egale.
Fiecare parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, ungem un strat de ciuperci sotate pe jumatate din suprafata aluatului, acoperim cu partea neunsa, lipim marginile aluatului cu furculita si asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem cu apa placintele, presaram sare si seminte de in, apoi dam tava la cuptor si coacem placintele folosind functia de coacere cu ventilatie. (25 minute,180 grade).
Dupa ce s-au ciopt le scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca putin si servim.
Pofta buna!