Perfecta pentru o gustare, pentru un pachetel la serviciu sau pur si simplu de luat in parc atunci cand mergeti cu copilul.
Ingrediente aluat:
Ingrediente umplutura:
Ingredientele uscate: faina, praful de copt si sarea se cern intr-un castron si se framanta cu untul taiat cubulete pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga treptat apa si se framanta in continuare pana devine un aluat omogen. Se da forma unei bile, se pune intr-o folie de plastic si se lasa la rece jumatate de ora.
Carnea se taie cubulete, ceapa se toaca marunt si se calesc intr-o tigaie. Cartofii taiati cubulete mici se pune la la foc si se lasa la clocotit 5 minute dupa care se limpezesc cu apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Ingrediente pentru umplutura: carnea, ceapa, cartofii, patrunjelul, sarea si piperul se amesteca.
Aluatul se scoate de la frigider, se intinde si cu ajutorul unui bol se taie cercuri. Daca vreti sa faceti placinte care se fie mai mici puteti folosi un pahar care sa aiba circumferinta ceva mai mare.