Foarte bune placintele, de post sau nu, le-am facut de mai multe ori si tare ne-au placut!
Ptr. umplutura:
Se pune intr-un bol faina si se amesteca cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul si putina apa calduta intr-o canita, apoi se toarna peste faina si se se lasa cateva minute sa creasca. Se adauga uleiul, apa calda si se framanta aluatul 5-10 minute. Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa la dospit in loc caldut o ora.
Intr-o tigaie sau cratita mare se pune ulei la incalzit. Se rup cu mana bucati de aluat si se formeaza bilute, apoi se aplatizeaza cu mana si se intind cu sucitorul placintele ovale. Se pune o lingura de umplutura pe jumatate de placinta, se acopera cu cealalta jumatate si se lipesc bine marginile apasand cu degetele. Se pun placintele la prajit in uleiul incins cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc.
Se scot pe servetele de hartie care sa absoarba uleiul, apoi se servesc de preferinta calde.
Pofta buna!
1
daca nu le faceti de post, se pot umple cu branza si marar, cu cascaval si sunca, sau cu ce doriti