Placinte cu Mozzarella si Emmentaler

de Cris2711 in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2013 | 7678 vizualizari

 

Reteta de aluat este de pe aici,de pe site,au iesit tare bune,miroase atat de bine in toata casa,am nimicit 4,acum sunt happy =))))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 2 linguri de smantana groasa
  • 1 plic drojdie
  • 1 ou
  • sare
  • 1 cescuta cu apa caldutza
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • Emmentaler
  • Mozzarella
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu Mozzarella si Emmentaler:

Intr-un castron se pune faina,drojdia,sarea,oul,smantana si se framanta cu apa calduta pana se formeaza un aluat elastic,poate mai este nevoie de putina apa sau de putina faina.Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini.

Cand este gata se pune la un loc mai caldut,se acopera cu un prosop de bucatarie curat.

Se lasa la crescut cam 40 de minute.

Apoi se imparte aluatul in doua si se intinde pe masa.Se taie patrate,vezi foto,in care se umple Mozzarella si Emmentaler ras.

Dupa preferinte se poate pune telemea si/sau sunca.

Apoi se impaturesc bine,se aplatizeaza cu palma si se pun intr-o tigaie cu uleiul incins ,la foc mediu.

Se lasa intai pe o parte ,pana devin aurii,apoi pe cealalta parte.

Apoi se scot,se pun pe un prosop de hartie.

Se servesc calde!

Si reci sunt bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu Mozzarella si Emmentaler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placintele cu carne de pui