Placinte cu mere si scortisoara

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2014 | 5792 vizualizari

 

serveste cineva?

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana
  • 20 gr. drojdie
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura:

  • 1 borcan de mere rase (800)
  • 4 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 2 linguri rase de gris

in plus, ulei pentru prajit (cca 100 ml)

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mere si scortisoara:

Eu am folosit mere rase si pastrate la borcan.

Am golit continutul borcanului intr-un castron, am adaugat doua linguri de gris, patru de zahar si o lingurita rasa de scortisoara, am amestecat toate aceste ingrediente si am dat umplutura deoparte cat m-am ocupat de aluat.

Punem faina (la temperatura camerei) intr-un castron.

Separat dizolvam drojdia, amestecand-o cu o lingura de zahar si jumatate de lingurita de sare.

Adaugam drojdia dizolvata,punem apa calduta, amestecam, adaugam faina si cate o lingura de smantana pana incorporam toata cantitatea,framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Desprindem cate o bucatica din aluat, de marimea unei mingi de tenis, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem pe jumatate din suprafata ei umplutura de mar cu scortisoara si gris, acoperim cu partea neunsa,apoi prajim placintele in tigaie in ulei incins.

Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si servim.

Sunt tare bune,atat calde, cat si reci!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de triunghiuri cu mere si pere