Aluat:
Umplutura:
 Aluat:
Intr-un castron mare se pune faina,drojdia,sarea si zaharul si se  omogenizeaza.In mijloc se face o gaura si se toarna apa treptat  amestecand cu o lingura de lemn.Se framanta un aluat elastic,care se  lasa 1 h la loc caldut,pana isi dubleaza volumul.
 Umplutura:
Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa cu  sare!Trebuie sa fiarba foarte bine;se scurg de apa,se paseaza ca pentru  piure,se amesteca cu sare,piper si ulei.
  Asamblare:
Aluatul se imparte in sase bucati egale.Pe masa unsa cu ulei se intinde  fiecare bucata intr-un dreptunghi.Pe jumatate din foaie se intinde  umplutura si se acopera cu cealalta jumatate si se lipeste bine  marginea.
Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se prajeste fiecare  placinta,pana se rumeneste bine.Se scot pe un servet absorbant.
Se pot servi simple sau cu mujdei de usturoi!